Selvforsvar

Realistisk selvforsvar

Hvad er realistisk selvforsvar?

Hos Wing Tsun Roskilde træner vi realistisk selvforsvar i sin reneste og mest konsekvente form.

Virkelig at kunne forsvare sig betyder ikke blot, at man kan værge sig mod et pludseligt og uvarslet angreb, men også at man er i stand til at gøre angriberen ukampdygtig.

Råstyrke og akrobatiske evner må ikke spille nogen afgørende rolle. Netop almindelige mennesker m/k er i vort moderne samfund særligt udsatte for trusler og overgreb.

Hvis det er umuligt at gå væk, og hvis man ikke er i besiddelse af den udstråling, som måske kan skræmme angriberen, er det kun evnen til beslutsomt at kontrollere begivenhederne selv, der hjælper.

Øvede Wing Tsun-udøvere bliver på brøkdele af et sekund til enhver angribers mareridt. I stedet for at være lammet af skræk går “ofret” uden tøven til modangreb, og udnytter konsekvent den mindste åbning til at sætte et angreb ind på modstanderens mest sårbare punkter. På den måde kan udøveren lynhurtigt bringe situationen under kontrol.

Herved benytter Wing Tsun-udøveren sig af angriberens egen kraft, og vender den mod ham selv. Gennem intensiv træning i realistisk selvforsvar lærer udøveren at låne modstanderens angrebsenergi gennem kontrolleret blødhed. Angrebsenergien bliver så at sige opladt i arme og ben, og givet ubrugt tilbage.

Wing Tsun bygger på den kinesiske filosofi Taoismen, som bla. handler om at følge naturen, og ikke gå imod den. Det betyder, at vi i Wing Tsun ikke bruger rå kraft mod den kraft, som vi møder. Wing Tsun er et system, der bygger på koncepter og principper frem for en samling teknikker.

I Wing Tsun Roskilde har vi instruktører, der har trænet denne form for selvforsvar i over 15 år.

Loading...