Realistisk selvforsvar

Hvad er realistisk selvforsvar?
Hos Wing Tsun Roskilde træner vi realistisk selvforsvar i sin reneste og mest konsekvente form.

Virkelig at kunne forsvare sig betyder ikke blot, at man kan beskytte sig mod et pludseligt og uvarslet angreb, men også at man er i stand til at gøre angriberen ukampdygtig.

Råstyrke og akrobatiske evner må ikke spille nogen afgørende rolle, fordi det oftest er helt almindelige mennesker – både kvinder og mænd – der udsættes for vold og trusler.

Hvis det trækker op til kamp, er den bedste løsning selvfølgelig altid at håndtere situationen verbalt eller forlade stedet. Men er ingen af delene muligt, og besidder man ikke en udstråling, som kan få angriberen på bedre tanker, kan evnen til at afslutte en kamp på få sekunder være sidste udvej.

Øvede Wing Tsun-udøvere bliver på brøkdele af et sekund til enhver angribers mareridt. I stedet for at være lammet af skræk går “ofret” uden tøven til modangreb og udnytter konsekvent selv den mindste åbning i modstanderens forsvar til at sætte et angreb ind på hans mest sårbare punkter. På den måde kan Wing Tsun-udøveren lynhurtigt bringe situationen under kontrol.

Et Wing Tsun-angreb er effektivt, fordi udøveren benytter sig af angriberens egen kraft og vender den mod ham selv. Gennem intensiv træning i realistisk selvforsvar lærer Wing Tsun-udøveren at låne modstanderens angrebsenergi gennem “kontrolleret blødhed”. Angrebsenergien bliver så at sige opladt i arme og ben og sendt ubrugt tilbage.

Wing Tsun bygger på den kinesiske filosofi taoismen, som bl.a. handler om at følge naturen i stedet for at gå imod den. Det betyder i praksis, at vi i Wing Tsun ikke bruger rå kraft mod den kraft, som vi møder.

I Wing Tsun Roskilde har vi instruktører, der har trænet denne form for selvforsvar i over 20 år.

Prøv 1 måned GRATIS